Как работи Замяната в SREDATA:



Какво мотивира екипа на SREDATA и как създадохме "Функционалната замяна" ?!

Съществуват много места където може да публикувате обява, където освен обявената цена може да посочите, че се интересувате и от замяна.

За да попаднете на наистина двустранно изгодно предложение е необходимо търпеливо търсене, както и съобразяването с множество и нерешени от онлайн платформите проблеми, които биха усложнили вероятна сделка - разстояние, куриерска услуга, разлики в цените на продуктите, яснота на цялостното предложение за сделка и лесен начин за пълното реализиране на размяната на съответни стоки.



Екипът на Sredata реши, да създаде първата по рода си Функционална замяна - Чрез Функционалната замяна, потребителите на Sredata могат в реално време да следят и управляват състоянието на техните предложения за сделки, да приемат, отказват, предоговарят или да разменят по един или няколко продукта дори с разлики в цените. Платформата предлага, напълно ясни и опростени структура и управление на предложенията за сделки, както и възможност за цялостно завършено организиране на размяната на договорените продукти - чрез опростена форма за куриер или лично предаване.

Всички стоки, публикувани в категория "Замяна", имат обявена стойност и могат да бъдат закупени, на същата обявена стойност - това не ограничава продуктите публикувани в категорията Замяна да бъдат единствено предмет на сделка.Те могат да бъдат закупени.

Функционалната замяна в Sredata съдържа ясно визуализирани условия по всяко едно предложение за сделка - Използвайки сделка/замяна потребителите на платформата могат лесно да разменят стоки.




Още за "Как работи Замяната в SREDATA:"



Приемаме, че притежавате ски, които вече не използвате, а Ви е необходим градски велосипед и/или желаете да си закупите нова или малко употребявана туристическа раница.

Вече сте регистриран потребител и желаете да публикувате Вашите Ски в категория „Замяна“


Публикувате ски - търсите градски велосипед..

- При публикуването на продукта отбелязвате категорията към която Вашият продукт спада, както и спорта за който той е подходящ.
- Отбелязвате и продуктите към които Вие проявавате интерес – избирайки няколко категории и няколко спорта.
- След публикуване на продукта останалите потребители могат да видят Вашият продукт както и категориите, кометарите и спецификациите които вие сте добавили.



Освен прегледния вид на публикуваната обява SREDATA ви предлага и допълнителна функционалност към потребителския профил, свързана със замяната на продукти:

В профила Ви е налично меню „Заменими Продукти“ като в това меню под всеки Ваш, публикуван в Категория „Замяна“, продукт ще откриете продукти на потребители проявяващи интерес към публикувания от вас продукт.


Така от „Заменими Продукти“ Вие ще може да изберете, внимателно на кой потребител да предложите сделка.

При създаване на сделка (оферта) , благодарение на ясната и опростена структура, лесно може да се проследи какво получават двете страни на сделката.

Не е задължително продуктите които заменят страните да са с еднаква или допълнително изравнена стойност.Възможно е да оформите сделка където например да замените Вашите ски за Велосипед + туристическа раница ( стига велосипедът и раницата да бъдат собственост на потребителя към който отправяте сделката ).



Още за Сделките:

След потвърдена сделка сте свободни да изберете дали да замените продуктите си лично или да използвате услугите на куриер.

Може да изберете куриерска служба и да задвижите пратките (двете пратки се задвижват с наложен платеж – като така всеки потребител получва обявената стойност на предоставения от него продукт)

Потребителите не дължат никакви такси и комисионни при осъществена сделка.