23.09.2015
Зали и съоръжения Зала Джаги (клуб Джагоарс)
Зали и съоръжения
Sredata1Sredata2Sredata3
информация:
СК "ДЖАГОАРС" е един от официалните клубове по Футбол на Маса в България. Основната спортна база на клуба се намира в София. Там можете да играете джаги за удоволствие и да срещнете много други хора, който правят същото като Вас. Освен това може да се тренира Футбол на Маса на професионално ниво, като подготовка за Български и международни турнири. Ще Ви се отдаде възможност да станете член на Българската Федерация по Футбол на Маса /БФФМ/- регулярен член на Международната Федерация по Футбол на Маса /ITSF/, защото всички членове на клуба се допускат до участие на официалните турнири на Българската Федерацията и до други междуклубни и международни състезания.И още за Джагите:
Джагите са игра позната още през 14 век. Данни за нея са намерени по скици и конструкции, които са ползвани и разработени от мореплаватели и хора на изкуството. В последствие се появяват и други прототипи, на базата на които се гради и днешната концепция за "джагата" или позната още като "футболна маса", "маса за минифутбол", "мини маса за футбол" или просто "минифутбол".

съвременната джага

Към днешна дата джагите са игра позната по цял свят. За последните 30-40 години в страни като Германия и САЩ тя добива голяма популярност и се развива до състезателно ниво. Така към днешна дата, в Германия има 13 Регионални федерации, към които членуват различни клубове, които от своя страна разполагат с над 5000 активни състезателя. Аналогична е и ситуацията в САЩ, където състезателите имат дългогодишен спортен опит на състезания с голям награден фонд /2004 - Лас Вегас: 250 000 долара, 2014 - Тексас Опън - 50 000 долара/.

международна федерация по джаги

През последното десeтилетие се регистрира и бум на играта в цяла Европа, а през последните години и в целия свят. През 2002 се сформира Международната Федерация по футбол на маса /ITSF/ със седалище във Франция. Към нея членуват Федерациите на страните от цял свят, доскоро 62 на брой. Българската федерация по футбол на маса е член на ITSF от 2005 година.